Stormälön Mariina ja Stormälön Pikkusatama

Stormälön saaren luoteisosassa sijaitseva pienvenesatama-alue. Alueella ollut venetelakka toimintaa 70-luvun alusta asti. Stormälön Mariina on toiminut vuodesta 1985 ja Tapani Johansson tuli mukaan toimintaan 1987. Vuodesta 2008 Stormälön Mariina on ollut perheyritys. Stormälön Mariinaan kuuluvat myös Stormälön mökkikylä. Alueella sijaitsee myös Stormälö Camping ja Stormälön Pikkusatama.

Satama-alue ja mökkikylä on veneilijöiden kannalta erinomaisella paikalla saaren luoteiosassa Rompuddenin suojassa.

Stormälön Mariina Oy ja Tapani Johanssonin oma Stormälön Pikkusatama vuokraa laituripaikkoja, joita satamassa on noin 280. Kenneth Virran Båt-Vene K.Virta hoitaa veneennoston ja talvisäilytyksen.

Tiedustelut:

Stormälön Mariina ja Stormälön Mökkikylä: jennyjoha@gmail.com, +358442941760
Stormälön Pikkusatama ja Camping: tapani.johansson@parnet.fi, +358400530487

Nosto- ja talvisäilytys: Kenneth Virta, puh. +358500938916, s-posti vene.virta@parnet.fi.

Stormälön saari

Stormälön saari sijaitsee Saaristomeren rannalla Airiston läheisyydessä. Jo viikingit ja venäläiset ja ruotsalaiset merenkulkijat kautta vuosisatojen, ovat käyttäneet saarta lepopaikkana ja hakeneet Airiston tunnetusta lähteestä saaren erinomaista vettä.

Airiston matkailukeskukseen (avoinna keväästä syksyyn) on matkaa yksi kilometri. Viidentoista kilometrin etäisyydellä on Paraisten keskustan palvelut ja matkaa Turkuun on noin 40 kilometriä. Nauvoon (yksi lautta välissä) matkaa on 20 kilometriä. Hyvä lähtökohta vaikka pyöräretkelle Turunmaan saaristoon!